Choose Language:

Tuesday, 12 March 2019 15:23
 
 
 
Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Μαΐου 2019.
 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς, να γνωρίσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης πιο κάτω:
 
Wednesday, 05 December 2018 20:36

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού  καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε προσφορά παροχής υπηρεσιών Λειτουργού Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα Όρων Προσφοράς από τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού  κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-14:30), ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.agros.org.cy.

Οι προσφορές θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:00 μμ. στο κιβώτιο προσφορών του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού.

Μπορείτε να βρείτε τα έντυπα Όρων Προσφοράς εδώ.

 

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού

Monday, 23 July 2018 17:15

 

Οι λόγοι για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στον Αγρό αρκετοί. Εκτός από τις ομορφιές που μας δίνει άπλετα η Φύση, η κοινότητα του Αγρού ετοίμασε ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται στους μόνιμους κατοίκους καθώς επίσης και για αυτούς που θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην περιοχή Τροόδους.

Σας περιμένουμε στο καλοκαιρινό ταξίδι στις τέχνες και την παράδοση που μας προσφέρουν το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα του Αγρού.

Δείτε το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις πιο κάτω:

 
Tuesday, 24 April 2018 08:58

Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 12η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 12-13 και 19-20 Μαΐου 2018.
 

Οι λάτρεις των τριαντάφυλλων θα απολαύσουν μια επίσκεψη στον Αγρό κατά τη διάρκεια των ημερών του Μαΐου όπου γιορτάζεται η ετήσια γιορτή του τριαντάφυλλου. Η γιορτή διαρκεί δύο βδομάδες, την εποχή που ανθίζουν τα τριαντάφυλλα. Περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, εκθέσεις και επιδείξεις με αντικείμενο την ομορφιά της φύσης και τις τοπικές παραδόσεις.

Μεταξύ άλλων, στο φεστιβάλ θα δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία της απόσταξης ροδοστάγματος, ενώ η γιορτή θα πλαισιώνεται και από καλλιτεχνικό μέρος.

Απόγειο του καλλιτεχνικού προγράμματος θα αποτελέσουν η μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «101 χρόνια καλλιέργειας και επεξεργασίας της τριανταφυλλιάς στον Αγρό» από τον χορευτικό όμιλο του Κέντρου Νεότητας Αγρού, η μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα Trio Levante καθώς και αναδρομή στην παράδοση με την εκπομπή “Παραδοσιακή Βραδιά”  με την Άντρη Καραντώνη και τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν περίπτερα με φαγητά και ποτά, ενώ το τρενάκι της κοινότητας θα μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στους χώρους της γιορτής.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κύριος Γιώργος Λακκοτρύπης το Σάββατο 12 Μαΐου στις 11 π.μ..

Αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:

 

Περισσοτέρες πληροφορίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο μέσω της ιστοσελίδας μας καθώς και της σελίδας μας στο facebook.

Friday, 06 October 2017 06:29

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις του Αγρού», το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017, στις 09:00 στο χωριό Αγρός (Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Αγρού)

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μιας θεματικής, πρωτότυπης δράσης, η οποία στοχεύει στην καταγραφή παραδοσιακών συνταγών του κύκλου του χρόνου στον Αγρό και σε εθιμοτυπικές πρακτικές που ενδεχομένως να συνδέονται με την παρασκευή και κατανάλωση των συνταγών αυτών.

Η πλούσια βλάστηση της περιοχής προσφέρει απλόχερα τις πρώτες ύλες για παρασκευή προϊόντων της κυπριακής κουζίνας και γενικότερα της Μεσογειακής Διατροφής.

Αναγνωρίζοντας την αξία της Μεσογειακής Διατροφής ως αγαθού άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, και αντιλαμβανόμενοι την επιτακτική ανάγκη για διαφύλαξη, καταγραφή και μετάδοση των στοιχείων αυτών στη νέα γενιά, στόχος την εν λόγω δραστηριότητας είναι να διαφυλάξει μια σημαντική παράμετρο του διατροφικού πολιτισμού του τόπου μας.
 

• Στα λαογραφικά δεδομένα της έρευνας θα αναφερθεί ο Ερευνητικός Συνεργάτης Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής Στέλιος Κυριάκου σε ομιλία με θέμα «Αμπέλιν τζιαι λούκκον, φλαούναν τζιαι βούκκον: Λαογραφικά του Αγρού».

• Η Χρυστάλλα Ανδρέου, Λειτουργός Γεωργίας Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου Πιτσιλιάς, θα αναφερθεί στις δράσεις της κοινότητας του Αγρού για να διατηρήσει και να προβάλει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, τα πατροπαράδοτα έθιμα και την κυπριακή μεσογειακή διατροφή, σε παρουσίαση με τίτλο: «Η συμβολή του Αγρού στη διατήρηση και διάδοση των κυπριακών συνταγών και προϊόντων»».

• Το πρόγραμμα των ομιλιών θα συμπληρωθεί με την ανάδειξη της διατροφικής αξίας των τοπικών συνταγών του Αγρού» μέσα από ομότιτλη παρουσίαση από την Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Διατροφολόγων Κύπρου, Δέσποινας Παλαμά.

• Στη συνέχεια θα προβληθεί μια ιδιαίτερη παραδοσιακή αλλά όχι ευρέως γνωστή συνταγή του Αγρού με μικρά μυστικά επιτυχίας, απόσπασμα της ταινίας,  που ετοιμάστηκε για την καταγραφή των 15 πιο αντιπροσωπευτικών συνταγών του Αγρού (Παραγωγή: Anadysis Films Ltd, Σκηνοθεσία: Πασχάλης Παπαπέτρου).

• Ακολούθως θα γίνει ξενάγηση των ντόπιων και ξένων επισκεπτών, μέσω φωτογραφικής έκθεσης, στον κόσμο των παραδοσιακών συνταγών του χωριού Αγρός.

• Ο χώρος παράθεσης της Ξενοδοχειακής Σχολής του Απεήτειου Γυμνασίου Αγρού θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό μαγειρικής με τίτλο: «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Μέσα από την αλληλεπίδραση γονιών – παιδιών αλλά και τη βιωματική γνώση των παραδοσιακών συνταγών του χωριού τους, οι νέοι θα έρθουν σε άμεση επαφή με τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους.

Στο χώρο θα υπάρχουν αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να γευθεί.
 

*Η όλη έρευνα και δράση γίνεται με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και με τη στήριξη της Εθνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η εκδήλωση διεξάγεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς 2017.

Saturday, 23 September 2017 15:52

Πληροφορίες

 • Διεύθυνση διεξαγωγής δράσης: Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης
 • Επαρχία: Λεμεσός
 • Διοργανωτής: Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού
 • Συνδιοργανωτής/τες: Κέντρο Νεότητας Αγρού
 • Είδος Δράσης: Sport Village
 • Θεματική Δράσης: Εκπαίδευση
 • Αναμενόμενος αριθμός συμμετεχόντων: 200
 • Ημερομηνία έναρξης: Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017
 • Ώρα έναρξης: 10:00
 • Ημερομηνία λήξης: Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017
 • Ώρα λήξης: 18:00
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Αγρού συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά το ‘Agros Sport Village’ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αθλητικό Κέντρο Αγρού «Γλαύκος Κληρίδης».
Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2017. Σκοπός της δράσης είναι η άμεση εμπλοκή των νέων της κοινότητας του Αγρού, καθώς επίσης και των γύρο κοινοτήτων με αθλήματα όπως Τοξοβολία, Ποδηλασία, Καλαθόσφαιρα, Πετοσφαίρα, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Sambo, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Zumba, Badminton.
Η ιδέα για την υλοποίηση του προγράμματος προήλθε από τα λόγια του Πολιτικού Νέλσον Μαντέλα, Προέδρου της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος είπε ότι ο Αθλητισμός έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Μέσω της δραστηριότητας αυτής το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που λίγοι το έχουν καταφέρει.
Πέρα από αυτά, ο αθλητισμός μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που κατανοεί και έχει την ικανότητα να δημιουργεί ελπίδα εκεί όπου κάποτε υπήρχε μόνο απελπισία και είναι πιο ισχυρός από την κυβέρνηση στην κατάρριψη φυλετικών φραγμών και ταυτόχρονα γελάει στο πρόσωπο όλων των μορφών διακρίσεων.
Ο Αθλητισμός πέραν από την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας θα αποτελέσει το εργαλείο προώθησης του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας για όλους τους κατοίκους της κοινότητας του Αγρού που θα συμμετέχουν στην δραστηριότητα. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αθληθούν με εναλλακτικές μορφές αθλητισμού και να ενημερωθούν για την καταπολέμηση στην χρήση αναβολικών.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Αγρού θα αποστείλουν πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους, σχολεία και οργανωμένα σύνολα του Αγρού και της γύρω περιοχής πρόσκληση μέσω Ηλεκτρονικού και Τηλεφωνικού μηνύματος. Η πρόσκληση θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδιοργανωτών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού για την συμμετοχή τους στην δραστηριότητα. Στην δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του Αγρού και των γύρω περιοχών.
Saturday, 20 July 2019 11:49

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ετοίμασαν και φέτος το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα του Αγρού . Σας περιμένουμε όλους για ένα δροσερό και ευχάριστο καλοκαίρι στην κοινότητα μας. 

Δείτε το πρόγραμμα σε καλύτερη ανάλυση

Monday, 08 July 2019 16:10
 
 
Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "Ένδειξη των συνειδητών επαγγελματικών επιλογών" διεξήχθη στην πόλη Chojna της Πολωνίας από τις 23 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2019, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της αδελφοποίησης 28 χωρών της Ευρώπης με την ονομασία Douzelage. Συνολικά 8 πόλεις συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Tryavna από τη Βουλγαρία, το Kőszeg από την Ουγγαρία, το Türi από την Εσθονία, ο Αγρός από την Κύπρο, η Marsaskala από τη Μάλτα, η Rokiškis από τη Λιθουανία, η Holstebro από τη Δανία και η Chojna από την Πολωνία. 
 
Την πρώτη μέρα διοργανώθηκαν παιχνίδια για να γίνει η πρώτη γνωριμία μεταξύ των συμμετέχοντων. Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των χωρών που συμμετείχαν, όπου οι συμμετέχοντες κάθε χώρας είχαν να παρουσιάσουν μια άλλη χώρα. Λόγω της έρευνας, οι συμμετέχοντες γνώρισαν καλύτερα την κουλτούρα ορισμένων πόλεων και εμπλούτισαν τις γενικές τους γνώσεις. Με ένα μικρό κουίζ με ερωτήσεις βασισμένες στις παρουσιάσεις της κάθε χώρας έκλεισε ιδανικά η πρώτη μέρα.
 
Ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό δόθηκε στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη του προγράμματος, το οποίο έπρεπε να συμπληρωθεί από συνομηλίκους τους. Τη δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα που διεξήχθη σε κάθε χώρα. Αργότερα οι νέοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παιχνίδι εξερεύνησης της πόλης με τη βοήθεια των μαθητών από την Πολωνία, που έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ακόμα περισσότερο την Chojna. Μετά από το παιχνίδι έγινε ένας διαγωνισμός σκοποβολής μεταξύ των συμμετεχόντων στο σχολείο.
 
Την τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με τίτλο "πώς να ξεκινήσω μια καινούργια επιχείρηση στη χώρα μου"από όλες τις χώρες. Μετά από αυτό, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και τους συζητήθηκε να αναφέρουν ποιες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι λείπουν από την Chojna και αν θα ήταν κερδοφόρο να υπάρξουν. Αργότερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη έκπληξη στην πόλη Szczecin, όπου οι συμμετέχοντες είδαν μερικά ιστορικά αξιοθέατα και τελείωσαν την ημέρα με μια επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο. 
 
Την τέταρτη μέρα πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία με την βοήθεια σύμβουλου καριέρας να αναγνωρίσουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες που έχει ο κάθε συμμετέχοντας ώστε να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει ανάλογα με την προσωπικότητα τους. Ακολούθως πάλι χωρίστηκαν ξανά σε ομάδες για να ετοιμάσουν επιστολές στις τοπικές αρχές των χωρών του προγράμματος σχετικά με τα προβλήματα απασχόλησης των νέων. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus + και τα πλεονεκτήματά του, με τους συμμετέχοντες να ολοκληρώνουν τη μέρα τους με αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο. 
 
Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με μια επαγγελματία που εργάζεται στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και συζητήθηκε πώς μπορούν οι νέοι να βρουν μια θέση εργασίας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την αγορά στο Osinów. Οι κύριοι στόχοι ήταν οι επιχειρηματικές παρατηρήσεις και η ενίσχυση των εμπορικών τους δεξιοτήτων. Τέλειωσε η ημέρα με ένα εορταστικό δείπνο στο εστιατόριο Piastowska όπου παραδόθηκαν στο κάθε συμμετέχοντα τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και συμμετοχής στο πρόγραμμα. 
 
Η ανταλλαγή νέων έδωσε την ευκαιρία σε πέντε συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες να αποκτήσουν νέες φιλίες, νέες ιδέες και δεξιότητες για να ανοίξουν τα επαγγελματικά τους φτερά στην δύσκολη κοινωνία του σήμερα.
 
 
 
Friday, 08 May 2015 00:00

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για πρώτη φορά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα μας μέρος από το 9ο Φεστιβάλ Τριανταφύλλου στον Αγρο.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν στις: 

 1. Σάββατο 9 Μαϊου από τις 20:00 μέχρι και τις 23:00
 2. Σάββατο 16 Μαϊου από τις 20:00 μέχρι και τις 23:00
Thursday, 12 December 2013 10:21

Τίποτα δεν φαντάζει πιο όμορφο από το χειμωνιάτικο τοπίο που υπάρχει στο χωριό μας αυτές τις μέρες. Απολαύστε την μαγεία μέσα από κάποιες φωτογραφίες που δημοσιευθήκαν μέσω του ιστοτόπου του Facebook!