Επιλέξτε Γλώσσα:

Ανακοινώσεις

 
 
 
Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 11-12 και 18-19 Μαΐου 2019.
 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς, να γνωρίσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης πιο κάτω:
 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού  καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε προσφορά παροχής υπηρεσιών Λειτουργού Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα Όρων Προσφοράς από τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού  κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-14:30), ή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.agros.org.cy.

Οι προσφορές θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:00 μμ. στο κιβώτιο προσφορών του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού.

Μπορείτε να βρείτε τα έντυπα Όρων Προσφοράς εδώ.

 

Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 17:15

Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2018

 

Οι λόγοι για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στον Αγρό αρκετοί. Εκτός από τις ομορφιές που μας δίνει άπλετα η Φύση, η κοινότητα του Αγρού ετοίμασε ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται στους μόνιμους κατοίκους καθώς επίσης και για αυτούς που θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην περιοχή Τροόδους.

Σας περιμένουμε στο καλοκαιρινό ταξίδι στις τέχνες και την παράδοση που μας προσφέρουν το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα του Αγρού.

Δείτε το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις πιο κάτω:

 

Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 12η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 12-13 και 19-20 Μαΐου 2018.
 

Οι λάτρεις των τριαντάφυλλων θα απολαύσουν μια επίσκεψη στον Αγρό κατά τη διάρκεια των ημερών του Μαΐου όπου γιορτάζεται η ετήσια γιορτή του τριαντάφυλλου. Η γιορτή διαρκεί δύο βδομάδες, την εποχή που ανθίζουν τα τριαντάφυλλα. Περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, εκθέσεις και επιδείξεις με αντικείμενο την ομορφιά της φύσης και τις τοπικές παραδόσεις.

Μεταξύ άλλων, στο φεστιβάλ θα δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία της απόσταξης ροδοστάγματος, ενώ η γιορτή θα πλαισιώνεται και από καλλιτεχνικό μέρος.

Απόγειο του καλλιτεχνικού προγράμματος θα αποτελέσουν η μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «101 χρόνια καλλιέργειας και επεξεργασίας της τριανταφυλλιάς στον Αγρό» από τον χορευτικό όμιλο του Κέντρου Νεότητας Αγρού, η μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα Trio Levante καθώς και αναδρομή στην παράδοση με την εκπομπή “Παραδοσιακή Βραδιά”  με την Άντρη Καραντώνη και τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν περίπτερα με φαγητά και ποτά, ενώ το τρενάκι της κοινότητας θα μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στους χώρους της γιορτής.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κύριος Γιώργος Λακκοτρύπης το Σάββατο 12 Μαΐου στις 11 π.μ..

Αναλυτικά το πρόγραμμα πιο κάτω:

 

Περισσοτέρες πληροφορίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο μέσω της ιστοσελίδας μας καθώς και της σελίδας μας στο facebook.

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις του Αγρού», το Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2017, στις 09:00 στο χωριό Αγρός (Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Αγρού)

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μιας θεματικής, πρωτότυπης δράσης, η οποία στοχεύει στην καταγραφή παραδοσιακών συνταγών του κύκλου του χρόνου στον Αγρό και σε εθιμοτυπικές πρακτικές που ενδεχομένως να συνδέονται με την παρασκευή και κατανάλωση των συνταγών αυτών.

Η πλούσια βλάστηση της περιοχής προσφέρει απλόχερα τις πρώτες ύλες για παρασκευή προϊόντων της κυπριακής κουζίνας και γενικότερα της Μεσογειακής Διατροφής.

Αναγνωρίζοντας την αξία της Μεσογειακής Διατροφής ως αγαθού άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, και αντιλαμβανόμενοι την επιτακτική ανάγκη για διαφύλαξη, καταγραφή και μετάδοση των στοιχείων αυτών στη νέα γενιά, στόχος την εν λόγω δραστηριότητας είναι να διαφυλάξει μια σημαντική παράμετρο του διατροφικού πολιτισμού του τόπου μας.
 

• Στα λαογραφικά δεδομένα της έρευνας θα αναφερθεί ο Ερευνητικός Συνεργάτης Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής Στέλιος Κυριάκου σε ομιλία με θέμα «Αμπέλιν τζιαι λούκκον, φλαούναν τζιαι βούκκον: Λαογραφικά του Αγρού».

• Η Χρυστάλλα Ανδρέου, Λειτουργός Γεωργίας Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου Πιτσιλιάς, θα αναφερθεί στις δράσεις της κοινότητας του Αγρού για να διατηρήσει και να προβάλει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, τα πατροπαράδοτα έθιμα και την κυπριακή μεσογειακή διατροφή, σε παρουσίαση με τίτλο: «Η συμβολή του Αγρού στη διατήρηση και διάδοση των κυπριακών συνταγών και προϊόντων»».

• Το πρόγραμμα των ομιλιών θα συμπληρωθεί με την ανάδειξη της διατροφικής αξίας των τοπικών συνταγών του Αγρού» μέσα από ομότιτλη παρουσίαση από την Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Διατροφολόγων Κύπρου, Δέσποινας Παλαμά.

• Στη συνέχεια θα προβληθεί μια ιδιαίτερη παραδοσιακή αλλά όχι ευρέως γνωστή συνταγή του Αγρού με μικρά μυστικά επιτυχίας, απόσπασμα της ταινίας,  που ετοιμάστηκε για την καταγραφή των 15 πιο αντιπροσωπευτικών συνταγών του Αγρού (Παραγωγή: Anadysis Films Ltd, Σκηνοθεσία: Πασχάλης Παπαπέτρου).

• Ακολούθως θα γίνει ξενάγηση των ντόπιων και ξένων επισκεπτών, μέσω φωτογραφικής έκθεσης, στον κόσμο των παραδοσιακών συνταγών του χωριού Αγρός.

• Ο χώρος παράθεσης της Ξενοδοχειακής Σχολής του Απεήτειου Γυμνασίου Αγρού θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό μαγειρικής με τίτλο: «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Μέσα από την αλληλεπίδραση γονιών – παιδιών αλλά και τη βιωματική γνώση των παραδοσιακών συνταγών του χωριού τους, οι νέοι θα έρθουν σε άμεση επαφή με τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους.

Στο χώρο θα υπάρχουν αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να γευθεί.
 

*Η όλη έρευνα και δράση γίνεται με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και με τη στήριξη της Εθνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η εκδήλωση διεξάγεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς 2017.

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 15:52

Agros Sport Village

Πληροφορίες

 • Διεύθυνση διεξαγωγής δράσης: Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης
 • Επαρχία: Λεμεσός
 • Διοργανωτής: Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού
 • Συνδιοργανωτής/τες: Κέντρο Νεότητας Αγρού
 • Είδος Δράσης: Sport Village
 • Θεματική Δράσης: Εκπαίδευση
 • Αναμενόμενος αριθμός συμμετεχόντων: 200
 • Ημερομηνία έναρξης: Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017
 • Ώρα έναρξης: 10:00
 • Ημερομηνία λήξης: Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017
 • Ώρα λήξης: 18:00
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Αγρού συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά το ‘Agros Sport Village’ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αθλητικό Κέντρο Αγρού «Γλαύκος Κληρίδης».
Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2017. Σκοπός της δράσης είναι η άμεση εμπλοκή των νέων της κοινότητας του Αγρού, καθώς επίσης και των γύρο κοινοτήτων με αθλήματα όπως Τοξοβολία, Ποδηλασία, Καλαθόσφαιρα, Πετοσφαίρα, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Sambo, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Zumba, Badminton.
Η ιδέα για την υλοποίηση του προγράμματος προήλθε από τα λόγια του Πολιτικού Νέλσον Μαντέλα, Προέδρου της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος είπε ότι ο Αθλητισμός έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Μέσω της δραστηριότητας αυτής το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού θέλει να στείλει το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός έχει τη δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει τους ανθρώπους με έναν τρόπο που λίγοι το έχουν καταφέρει.
Πέρα από αυτά, ο αθλητισμός μιλάει στη νεολαία σε μια γλώσσα που κατανοεί και έχει την ικανότητα να δημιουργεί ελπίδα εκεί όπου κάποτε υπήρχε μόνο απελπισία και είναι πιο ισχυρός από την κυβέρνηση στην κατάρριψη φυλετικών φραγμών και ταυτόχρονα γελάει στο πρόσωπο όλων των μορφών διακρίσεων.
Ο Αθλητισμός πέραν από την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας θα αποτελέσει το εργαλείο προώθησης του εθελοντισμού και της ενεργού πολιτότητας για όλους τους κατοίκους της κοινότητας του Αγρού που θα συμμετέχουν στην δραστηριότητα. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αθληθούν με εναλλακτικές μορφές αθλητισμού και να ενημερωθούν για την καταπολέμηση στην χρήση αναβολικών.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Αγρού θα αποστείλουν πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους, σχολεία και οργανωμένα σύνολα του Αγρού και της γύρω περιοχής πρόσκληση μέσω Ηλεκτρονικού και Τηλεφωνικού μηνύματος. Η πρόσκληση θα αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδιοργανωτών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγρού για την συμμετοχή τους στην δραστηριότητα. Στην δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του Αγρού και των γύρω περιοχών.
Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 06:02

Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2017

 

Οι λόγοι για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στον Αγρό αρκετοί. Εκτός από τις ομορφιές που μας δίνει άπλετα η Φύση, η κοινότητα του Αγρού ετοίμασε ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται στους μόνιμους κατοίκους καθώς επίσης και για αυτούς που θα κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην περιοχή Τροόδους.

Σας περιμένουμε στο καλοκαιρινό ταξίδι στις τέχνες και την παράδοση που μας προσφέρουν το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα οργανωμένα σύνολα του Αγρού.

Δείτε το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις πιο κάτω:

 

Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει και φέτος την 11η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα Σαββατοκύριακα 12-14 και 20-21 Μαΐου 2017.
 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς, να γνωρίσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
 
Ακόμα μουσική βραδιά με την τραγουδίστρια Εύη Καπάταη, και αναδρομή στην παράδοση με το σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαήλ και την Βασιλική Χατζηαδάμου και άλλα πολλά.
 
Στο χώρο θα υπάρχουν ακόμα περίπτερα με φαγητά και ποτά, ενώ το τρενάκι της κοινότητας θα βολτάρει με μικρούς και μεγάλους.
 
Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει την Παρασκευή 12 Μαΐου ο Υπουργός Γεωργίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Το πρόγραμμα της 11ης Γιορτής Τριαντάφυλλου

 

Περισσοτέρες πληροφορίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο μέσω της ιστοσελίδας μας καθώς και της σελίδας μας στο facebook.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 06:45

Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2016

Agros, Cyprus - Summer 2015

 

Agros, Cyprus - Summer 2015

 

Με μεγάλη μας χαρά σας πληροφορούμε ότι έχουμε ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για το 10η Γιορτή Τριανταφύλλου στον Αγρό. Η ερχόμενη γιορτή του τριανταφύλλου θα είναι αφιερωμένη στον Νέαρχο Κληρίδη*. Η Γιορτη Τριανταφύλλου θα πραγματοποιηθεί στις 13-22 Μάϊου 2016.

*Η διάδοση των τριαντάφυλλων, συγκεκριμένα της Ρόδης Δαμασκηνής, με τα αρωματικά ροζ πέταλα, οφείλεται σε πρωτοβουλία του Νέαρχου Κληρίδη. Εκτός αυτού, ο Νέαρχος Κληρίδης προχώρησε και στην απόκτηση αποστακτήρα, με τον οποίο οι κάτοικοι αξιοποιούσαν το όμορφο άρωμα των ρόδων, κατασκευάζοντας ροδόσταγμα.

Δείτε το Πρόγραμμα

 
Σελίδα 1 από 2