Επιλέξτε Γλώσσα:

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 16:10

Το Κέντρο Νεότητας Αγρού συμμετείχε με πέντε νέους σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Πολωνία

 
 
Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "Ένδειξη των συνειδητών επαγγελματικών επιλογών" διεξήχθη στην πόλη Chojna της Πολωνίας από τις 23 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2019, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της αδελφοποίησης 28 χωρών της Ευρώπης με την ονομασία Douzelage. Συνολικά 8 πόλεις συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Tryavna από τη Βουλγαρία, το Kőszeg από την Ουγγαρία, το Türi από την Εσθονία, ο Αγρός από την Κύπρο, η Marsaskala από τη Μάλτα, η Rokiškis από τη Λιθουανία, η Holstebro από τη Δανία και η Chojna από την Πολωνία. 
 
Την πρώτη μέρα διοργανώθηκαν παιχνίδια για να γίνει η πρώτη γνωριμία μεταξύ των συμμετέχοντων. Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των χωρών που συμμετείχαν, όπου οι συμμετέχοντες κάθε χώρας είχαν να παρουσιάσουν μια άλλη χώρα. Λόγω της έρευνας, οι συμμετέχοντες γνώρισαν καλύτερα την κουλτούρα ορισμένων πόλεων και εμπλούτισαν τις γενικές τους γνώσεις. Με ένα μικρό κουίζ με ερωτήσεις βασισμένες στις παρουσιάσεις της κάθε χώρας έκλεισε ιδανικά η πρώτη μέρα.
 
Ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό δόθηκε στους συμμετέχοντες πριν την έναρξη του προγράμματος, το οποίο έπρεπε να συμπληρωθεί από συνομηλίκους τους. Τη δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την έρευνα που διεξήχθη σε κάθε χώρα. Αργότερα οι νέοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παιχνίδι εξερεύνησης της πόλης με τη βοήθεια των μαθητών από την Πολωνία, που έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ακόμα περισσότερο την Chojna. Μετά από το παιχνίδι έγινε ένας διαγωνισμός σκοποβολής μεταξύ των συμμετεχόντων στο σχολείο.
 
Την τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με τίτλο "πώς να ξεκινήσω μια καινούργια επιχείρηση στη χώρα μου"από όλες τις χώρες. Μετά από αυτό, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες και τους συζητήθηκε να αναφέρουν ποιες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι λείπουν από την Chojna και αν θα ήταν κερδοφόρο να υπάρξουν. Αργότερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια επίσκεψη έκπληξη στην πόλη Szczecin, όπου οι συμμετέχοντες είδαν μερικά ιστορικά αξιοθέατα και τελείωσαν την ημέρα με μια επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο. 
 
Την τέταρτη μέρα πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία με την βοήθεια σύμβουλου καριέρας να αναγνωρίσουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες που έχει ο κάθε συμμετέχοντας ώστε να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει ανάλογα με την προσωπικότητα τους. Ακολούθως πάλι χωρίστηκαν ξανά σε ομάδες για να ετοιμάσουν επιστολές στις τοπικές αρχές των χωρών του προγράμματος σχετικά με τα προβλήματα απασχόλησης των νέων. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus + και τα πλεονεκτήματά του, με τους συμμετέχοντες να ολοκληρώνουν τη μέρα τους με αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο. 
 
Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση με μια επαγγελματία που εργάζεται στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και συζητήθηκε πώς μπορούν οι νέοι να βρουν μια θέση εργασίας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την αγορά στο Osinów. Οι κύριοι στόχοι ήταν οι επιχειρηματικές παρατηρήσεις και η ενίσχυση των εμπορικών τους δεξιοτήτων. Τέλειωσε η ημέρα με ένα εορταστικό δείπνο στο εστιατόριο Piastowska όπου παραδόθηκαν στο κάθε συμμετέχοντα τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και συμμετοχής στο πρόγραμμα. 
 
Η ανταλλαγή νέων έδωσε την ευκαιρία σε πέντε συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες να αποκτήσουν νέες φιλίες, νέες ιδέες και δεξιότητες για να ανοίξουν τα επαγγελματικά τους φτερά στην δύσκολη κοινωνία του σήμερα.
 
 
 
Login to post comments